Welkom bij de activatie pagina voor de thuisaccounts
Leerkrachten krijgen via het Snappet dashboard een goed beeld van waar de kinderen mee bezig zijn, wat zij beheersen en waar verbetering mogelijk is. Op basis hiervan kunnen zij leerlingen een pluim geven voor goede prestaties, maar ook plannen opstellen voor leerlingen die behoefte hebben aan extra begeleiding.
Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat kinderen die ook door hun ouders geprezen worden voor goede prestaties beter gaan leren. Snappet heeft daarom de optie ontwikkeld om informatie beter met ouders te delen. Het principe is eenvoudig. Ouders kunnen thuis in de app van de leerling meekijken met wat hun kind de afgelopen periode gemaakt heeft. Ze zien in één oogopslag wat er goed ging. Een gericht compliment is dan hopelijk snel gemaakt! Moeilijke oefeningen kunnen thuis in alle rust samen met het kind worden herhaald en er kan extra geoefend worden.
Op deze pagina kan je alle informatie invullen die nodig is zodat wij de optie voor jullie school kunnen activeren.
Stap 1: informatie voor activatie versturen
Thuisaccount activatie
Stap 2: email adressen van de ouders invullen
Zodra je bericht hebt van de servicedesk dat de thuisaccounts geactiveerd zijn, kan je aan de slag. Met een paar eenvoudige stappen is alles op te zetten.
- Ga naar de instellingen in het dashboard.
- Selecteer het tabblad leerlingen. Je ziet hier nu een kolom “e-mailadres”.
- Vul het e-mail adres van de ouder van de leerling in. Dit is het e-mail adres waarmee de ouders een wachtwoord kunnen aanvragen op de pagina leerling.snappet.org. Vergeet niet om op “opslaan” te klikken na het invullen.
Stap 3: de ouders betrekken
Nu staat alles klaar voor de ouders om een login aan te maken het de thuisaccount te gaan gebruiken. Het is nu enkel nog zaak ze hierover te informeren. Sommige scholen vinden het prettig om nog apart een ouderavond of iets dergelijks te organiseren om de ouders te informeren, maar dit verschilt per school.
Ouders kunnen naar leerling.snappet.org gaan en hier klikken op Gebruikersnaam/wachtwoord aanvragen. Zij vullen het e-mailadres in dat jij in het dashboard hebt ingevuld en ontvangen dan een e-mail waarmee ze hun inloggegevens kunnen instellen. Na het inloggen komen zij in de leerling-omgeving. Vaak kunnen de leerlingen heel goed uitleggen wat er hier allemaal te zien is.