Klasoverzicht van alle kernvakken
Excellente leerkrachten zijn erg betrokken bij de leerlingen en hun groei. Ze herkennen leerbarrières bij hun leerlingen daardoor sneller en lossen ze op. Zo geven ze iedereen de aandacht die ze verdienen.
Met het klasoverzicht van alle kernvakken (onder Analyseren) zie je in één oogopslag hoe elke leerling zich ontwikkelt voor elk vak, ten opzichte van de hele populatie. Met dit overzicht is het nog gemakkelijker om je betrokkenheid vorm te geven en met een gerust gevoel je klas te begeleiden. Je weet immers altijd waar het goed gaat en wie waar nog wat extra aandacht kan gebruiken.
Het klasoverzicht geeft je inzicht in hoe de leerlingen in de klas groeien ten opzichte van het gemiddelde. Het poppetje geeft aan of de leerling harder of minder hard groeit ten opzichte alle andere leerlingen die met Snappet werken. De groei staat los van de vaardigheid van de leerlingen. Een leerling die bijvoorbeeld van een lagere vaardigheid naar een hogere vaardigheid groeit, groeit harder dan een leerlingen die al een hoge vaardigheid had en die behoudt.
Ook kun je snel zien hoe jouw hele klas groeit op een bepaald vak. In de balk achter Groei zie je per vak een samenvatting van de groei van jouw klas. Groen geeft het deel van de klas aan dat voldoende groeit op het vak, oranje het deel met lage groei of stilstand en het grijze gedeelte staat voor het deel van de klas dat nog niet genoeg opgaven heeft gemaakt voor dit vak.
Dit overzicht toont ook het aantal opgaven dat jouw klas in totaal heeft gemaakt per vak.
Werkt een leerling onder uitstroomniveau 1F in Snappet? Dat is belangrijke informatie om het protocol ERWD goed te kunnen toepassen. Daarom is dit ook duidelijk opgenomen in je leerlingenoverzicht. Je ziet daar het signaal ‘onder 1F’ in het blokje met de groei van de leerling. Hierdoor weet je meteen van welke leerlingen de vaardigheid lager is dan het uitstroomniveau 1F, zodat je daar direct aandacht aan kunt besteden.
Het leerlingenoverzicht kan je dus helpen in het bepalen van je focus. Je ziet in één oogopslag welke leerlingen (ver) onder gemiddeld groeien. Ook zie je direct of dit voor alle vakken geldt of voor een specifiek vak.